What can you do with a camera?

Salam

Kegilaan pada kamera menjadi- jadi memandangkan semakin ramai yang membeli DSLR. Sungguh jeles disitu. Okeh, tadi masuk youtube(masuk secara haram) and tiba2 terjumpa satu iklan pasal insant camera. Even DSLR dah semakin popular, kamera instant pun tak nak kalah and masih menjadi pilihan.

So, apa yang best sangat pasal kamera instant ni?? Of course la best sebab it's instant, you can see the result of your photos straight away in a second. Tapi kalo amik gambar xcantik, kamera instant bukan la pilihan utama, and it's better to go for DSLR with a view finder.

Tapi lepas ja tengok iklan kamera ni, terus terpikat and rasa nak sangat beli kamera tuh. So, jom tengok screen shot iklan tersebut.






Lawa kan gambar dari kamera instant ditambah pulak dengan model song joong ki and kim byul pulak yang mempromote kamera tuh..So, selain kamera instant ni, ada jugak yang minat lomo. Ya2, dulu aku xberapa suka lomo, tapi sekrang dah jadi trend and gambar lomo memang best. Kamera lomo yang aku suka ada kat bawah ni.


Zorki 4



Black bird fly



Isn't the camera cool???hehehhe..memang cool, tapi kalo xda duit xguna gak. Kamera lomo ni satu ja kelemahan dia, kita kena belanja banyak duit for the film and untuk cuci. Tapi yang tau cuci filem sendiri, so, it's an advantage. Tapi kalo kamera instant, kita just habiskan duit kat filemnnya saja..
So bagi yang berminat dengan kamera lomo or instant korang bley pergi visit laman web ni http://www.lomokaki.com/ ... So jom tengok iklan instant kamera!!!


Wasalam

5 comments:

  1. instant kamera meamng best..
    i ada bli satu...
    hahahahha..tapi nak amik gmba mmg pkir byk kali wooo..
    syg kot sbb kertas dia jrg jmpe

    ReplyDelete
  2. tp skang lomo digital pon da de..
    yg jenis instant pon ada

    ReplyDelete
  3. owh, really???betul2, kena pikir banyak kali..huhuhu

    ReplyDelete

Followers